Domovská stránka

Emisní plán ČNB r. 2021-2025                              Emisní plán České Mincovny r. 2020

 

2013 - Stříbrná medaile 120 let AC Sparta Praha - Ag 1 Oz

2013 - Stříbrná medaile 120 let AC Sparta Praha - Ag 1 Oz

Stříbrná medaile 120 let AC Sparta Praha - rok 2013

Více informací


1 750Kč vč. DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Stříbrná medaile 120 let AC Sparta Praha - rok 2013

 

Autor : Petr Šťastný

Materiál : stříbro - Ag 999

Hmotnost : 31,1 g

Průměr : 37 mm

Provedení : Proof

Hrana : vroubkovaná

Náklad : 1.893 ks

Emise : listopad 2013

Ražba : Česká Mincovna a.s.

Zlatá medaile je opatřena ochrannou plastovou kapslí a uložena do dárkové, červné plastové etue. Součástí je též certifikát pravosti České mincovny.

Do medailí k výročí klubu AC Sparta Praha jsme se snažili vtisknout symboliku tohoto populárního pražského klubu. Předloha vznikla v ateliéru sochaře Petra Šťastného. Líc medaile zdobí fotbalový míč s výročním logem Sparty, které tvoří sparťanský bojový štít a v něm klasická jitřenka. Tři hvězdy nad šítem odkazují na výjimečné skóre letenského klubu, a to 35 získaných mistrovských titulů v historii ligy. Rubové straně pak dominuje stadion na Letné.

Zlatých medailí bude vyraženo na znamení výročí pouhých 120 ks a stříbrných medailí bude vydáno 1 893 kusů, což odkazuje k datu založení. Prvních 104 stříbrných medailí obdrží legendy a osobnosti klubu.

Doma můžete mít ty samé medaile, jako obdrželi na ceremoniálu k výročí famózní hráči Pavel Nedvěd, Horst Siegel nebo současný trenér Víťa Lavička.

Zlaté uncové medaile jsou baleny do luxusních rudých sametových etuí. K medailím z ryzího zlata a stříbra dostanete číslovaný certifikát. Pozlacené medaile jsou vhodné jako dostupný dárek pro všechny příznivce klubu z Letné.

Zdroj: internetové stránky ČM

Zatím nebyl přidán žádný komentář. Můžete být první...

Only registered users can post a new comment.