Domovská stránka

Emisní plán ČNB r. 2021-2025                              Emisní plán České Mincovny r. 2020

 

2013 - Stříbrná medaile Karel Gott - Ag 1 Oz

2013 - Stříbrná medaile Karel Gott - Ag 1 Oz

Stříbrná medaile Karel Gott - rok 2013

Více informací


2 450Kč vč. DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Stříbrná medaile Katel Gott - rok 2013

 

Autor : Jaroslav Bejvl, Mgr. Petr Horák

Materiál : stříbro - Au 999

Hmotnost : 31,1 g

Průměr : 37 mm

Provedení : Proof

Hrana : vroubkovaná

Náklad : 5.000 ks

Emise : listopad 2013

Ražba : Česká Mincovna a.s.

Zlatá medaile je opatřena ochrannou plastovou kapslí a uložena do dárkové, modré plastové etue. Součástí je též certifikát pravosti České mincovny.

 

Karel Gott

Nejnovější ražba České mincovny s portrétem nejvýznamnějšího českého zpěváka populární hudby ‒ Karla Gotta. Mnohonásobný Zlatý slavík na medailích z ryzího zlata a stříbra, to je dárek Mistrovi, i všem jeho fanouškům, k blížícím se pětasedmdesátinám.

Medaile vychází 12. 11. 2013. Karel Gott se stal za půlstoletí své kariéry skutečným fenoménem. Jeho popularitu v České republice odráží anketa Český slavík (dříve Zlatý slavík), kterou od roku 1964 suverénně ovládá. Tak trvalá a dlouhodobá popularita a úspěch jsou ve světě populární hudby opravdu výjimečné. Že jeho oblíbenost nezná hranic, dokazují plné koncertní sály po celém světě. Na jeho koncerty se chodí v New Yorku, Berlíně, v Moskvě i v Pekingu.

Autory medailí jsou špičkoví umělci Jaroslav Bejvl a Petr Horák. Tito matadoři drobné plastiky ztělesňují to nejlepší z české medailérské školy. Mistrův portrét díky nim můžete obdivovat do těch nejmenších detailů.

Na averzní straně je vyobrazen portrét Karla Gotta od medailéra Jaroslava Bejvla s podpisem a datem narození 14. července. Na reverzu vyobrazil medailér Petr Horák symbol slavíka s harfou. Inspirace k tomuto motivu vychází z reálné skulptury, která patří Karlu Gottovi.

Zdroj: internetové stránky ČM

Zatím nebyl přidán žádný komentář. Můžete být první...

Only registered users can post a new comment.