Stříbrné Smart mince roku 2019

Emisní plán ČNB r. 2021-2025                              Emisní plán České Mincovny r. 2020

 

2019 - Stříbrná mince 2 NZD Crystal Coin - K narození dítěte

2019 - Stříbrná mince 2 NZD Crystal Coin - K narození dítěte

Stříbrná mince 2 NZD Crystal Coin - K narození dítěte - rok 2019

Více informací


2 450Kč vč. DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Stříbrná mince 2 NZD Crystal coin - K narození dítěte - rok 2019

 

Autor : Hradecká Irena, Dis.

Materiál : stříbro - Ag 999

Nominální hodnota : 2 NZD

Hmotnost : 31,1 g

Průměr : 50 mm

Provedení : proof

Hrana : hladká

Náklad : 600 ks

Emise : leden 2019

Ražba : Česká Mincovna a.s.

Stříbrná mince je opatřena ochrannou plastovou kapslí a uložena do modré papírové etue. Součástí je též certifikát pravosti ČM a.s.

Mince pro štěstí dávali novorozeným dětem již naši předkové a Česká mincovna na tuto tradici po léta navazuje ražbou stříbrných tolarů a zlatých dukátů. V roce 2019 nabídku dárků k narození dítěte rozšiřuje stříbrná mince z unikátní kolekce Crystal Coin.

Oslava příchodu nového života na svět má v různých zemích různou podobu. Američané slaví předem – párty se koná tři týdny před porodem a je spojená s bohatou nadílkou užitečných dárků, které přijdou vhod po narození. V Německu naopak věří, že věnování dárků nebo pořádání oslav ještě před narozením miminka přináší smůlu. Rusové si, podobně jako Američané, potrpí na praktičnost a gratulanti se miminku nezřídka postarají o kompletní výbavičku. Mexičané nosí do rodin, kam se narodil chlapeček, doutníky a v opačném případě mívá dárek podobu čokolády. Na speciální sladké dárky si potrpí také v Nizozemsku, Belgii nebo Iránu. A Češi? Ti začali znovu objevovat kouzlo penízku z drahého kovu vloženého do kolébky. Většina maminek se ale bez ohledu na národnost určitě shodne na tom, že pořádání oslav je to poslední, na co mají před porodem a po návratu z porodnice sílu. Naopak tatínkovské zapití potomka nesmí chybět téměř v žádné kultuře…

Zdroj: Internetové stránky ČM, a.s.

Zatím nebyl přidán žádný komentář. Můžete být první...

Only registered users can post a new comment.