Stříbrné medaile roku 2021

Emisní plán ČNB r. 2021-2025                              Emisní plán České Mincovny r. 2020

 

2021 - Stříbrná medaile SEMAFOR Jiří Šlitr a Jiří Suchý

2021 - Stříbrná medaile SEMAFOR Jiří Šlitr a Jiří Suchý

Stříbrná medaile SEMAFOR Jiří Šlitr a Jiří Suchý - rok 2021

Více informací

Sleva!
2 440Kč vč. DPH

2 490Kč vč. DPH

1 zboží na skladě

Upozornění: poslední kus skladem!

Stříbrná medaile SEMAFOR Jiří Suchý a Jiří Šlitr - rok 2021

Autor: Dašek Martin, MgA.

Materiál : stříbro - Ag 999

Hmotnost : 31,1 g

Průměr : - mm

Provedení : Proof

Hrana : hladká, číslovaná

Náklad : 500 ks

Emise : květen 2021

Ražba : Česká Mincovna a.s.

Zlatá medaile je opatřena ochrannou plastovou kapslí a uložena do černé kožené etue. Součástí je též certifikát pravosti České mincovny.

V roce, kdy Jiří Suchý slaví neuvěřitelné 90. narozeniny, je nejen jemu, ale také jeho nejslavnějším divadelním partnerům věnována třídílná minisérie pamětních medailí České mincovny. První ražba z ryzího zlata patří Jiřímu Šlitrovi.

Nerozlučné autorské duo tvořené Jiřím Suchým a Jiřím Šlitrem vstoupilo do dějin založením divadla Semafor. Oba muži sdíleli lásku k hudbě – zejména k americkým rytmům jazzu, rokenrolu a blues – a oba spojoval smysl pro chytrý humor. Okolo textaře a skladatele se utvořila skupina podobně smýšlejících umělců – mladých, převážně amatérských herců, zpěváků, loutkářů, hudebníků a výtvarníků. Nikdo z nich si nemyslel, že udělají díru do světa, ale netrvalo dlouho a před Semaforem stály nekonečné fronty. Jejich originální vystoupení kombinovala hudební komedii, poezii, jazz, film, výtvarné umění, tanec a loutky – čili SEdm MAlých FORem. Odlehčená a zábavná, a přece náročná a rafinovaná tvorba dua S+Š měla jediný účelvlít divákům do duší optimismus, radost ze života a důkladnou dávku humoru. Ve skutečnosti však navždy změnila tvář české hudby a obohatila český jazyk. Zlatou éru Semaforu bohužel ukončila předčasná smrt Jiřího Šlitra…

Zdroj: Internetové stránky ČM a.s.

 

 

 

Zatím nebyl přidán žádný komentář. Můžete být první...

Only registered users can post a new comment.