Stříbrné Smart mince roku 2022

Emisní plán ČNB r. 2021-2025                              Emisní plán České Mincovny r. 2020

 

2022 - Sada dvou stříbrných investičních mincí 2 NZD Český lev...

2022 - Sada dvou stříbrných investičních mincí 2 NZD Český lev a Orel - Standard

Sada dvou stříbrných investičních uncových mincí 2x2 NZD - Český lev a Orel - rok 2022 - Standard

Více informací


4 990Kč vč. DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Sada dvou stříbrných investičních mincí 2x2 NZD - Český lev a Orel - rok 2022 - Standard

Autor : Baltaev Asamat, DiS., Dašek Martin, MgA.

Materiál : stříbro - Ag 999

Hmotnost : 62,2 g

Průměr :  37 mm

Provedení : Standard

Hrana : vroubkovaná

Náklad : 400 ks

Emise : březen 2022

Ražba : Česká Mincovna a.s.

Obě stříbrné mince jsou opatřeny ochrannou plastovou kapslí a společně jsou uloženy do dárkové etue ze světlého dřeva.

Sada, jejíž celková hmotnost čítá dvě trojské unce ryzího stříbra, obsahuje dvě investiční mince České mincovny – Českého lva a Orola s ročníkem 2022.

Česká mincovna má s výrobou investičních mincí (tzv. bullion coins) bohaté zkušenosti. Stříbrné a zlaté mince „Český lev“, které se razí v Jablonci nad Nisou od roku 2017, si oblíbili investoři nejen v České republice a na Slovensku, ale také v Maďarsku, Německu, Číně, Hong Kongu, Jižní Koreji, Kanadě či Spojených státech amerických. Do své nabídky si je vyžádal rovněž největší online distributor drahých kovů na světě. Jedním z důvodů, proč se investiční mince České mincovny tak rychle zařadily po bok slavných světových protějšků, je jejich nízký emisní náklad. Zatímco investiční mince zahraničních mincoven jsou raženy v řádech milionů kusů, emisní limit mincí ražených v České republice se počítá na stovky či tisíce. Tato skutečnost zvyšuje potenciál zhodnocení investice a přidává jí sběratelský rozměr. Díky uměleckému zpracování pak mince skvěle poslouží také jako originální a hodnotný dárek – k promoci, ke svatbě, k narození dítěte i jen tak pro radost… V roce 2020 Česká mincovna otevřela kamennou pobočku v Bratislavě a při té příležitosti začala razit ještě investiční mince s názvem „Orol“. Parametry a přednosti těchto ražeb kopírují „České lvy“, ale liší se použitým motivem, který je určen především Slovákům.

Český lev: Reverzní straně mince vévodí česká heraldická šelma v netradičně realistickém podání se Svatováclavskou korunou na hlavě. Averzní strana pak předkládá orlici, která je syntézou svatováclavského, moravského a slezského dravce. Autorem reliéfu je medailér Asamat Baltaev, DiS.

Orol:Reverzní straně mince vévodí orel skalní, který je pánem Tater, a v pozadí za ním se tyčí velkolepý horský vrchol Kriváň. Averzní strana je pak poseta ornamenty čičmanského vzoru, který je unikátním doplňkem slovenské lidové architektury. Reliéf je dílem medailéra MgA. Martina Daška.

Protože mince České mincovny vycházejí v licenci zahraničního emitenta, kterým je ostrov Niue, jejich averzní strany nesou ještě jeho nezbytné atributy – jméno a portrét královny Alžběty II., nominální hodnotu 2 DOLLARS (NZD) a rok emise 2022.

Komplet je uložen do luxusní dřevěné etue. V naší nabídce najdete také další varianty investičních mincí vyrobené ze stříbra i zlata. To vám umožní jednoduše regulovat, kolik finančních prostředků uložíte do drahých kovů.

Zdroj: internetové stránky ČM a.s.

 

 

 

  • Nominální hodnota 2x2 NZD
  • Autor Jaroslav Bejvl/Asamat Baltaev, DiS.
  • Materiál Ag 999
  • Průměr 37 mm
  • Ryzí hmotnost 62,2 g
  • Provedení Reverse prof/Standard
  • Hrana vroubkovaná
  • Limitovaný náklad 2.000 ks
  • Emise červen 2018
  • Emitent Česká mincovna a.s.
  • Mincovna Česká mincovna a.s.

Zatím nebyl přidán žádný komentář. Můžete být první...

Only registered users can post a new comment.